Kletspraat

Tijdens de activiteit ‘Kletspraat’, die 1x per maand georganiseerd wordt door Fleur Lassche, gaan we in intieme en veilige sfeer in gesprek over maatschappelijk thema’s. Denk aan mentale gezondheid, stress en mindset, hooggevoeligheid, persoonlijke grenzen, relaties, lhbtiq+ en moneymindset. Ook mediteren we gezamenlijk en werken we met vragenkaartjes of een andere actieve gespreksvorm. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen, diepgaande gesprekken te voeren en nieuwe dingen over jezelf te leren!


Kletspraat agenda

DatumOnderwerpDoorLocatie
13 dec ’22JaarafsluitingFleur en AnoekHoogwoud
10 jan ’22LHBTIQ+Fleur LasscheWognum
20 jan ’23HooggevoeligheidFleur LasscheVolgt nog
21 feb ’23Omgaan met emotiesFleur LasscheVolgt nog
14 mrt ’23SpiritualiteitFleur LasscheVolgt nog
21 april ’23Geld en mindsetFleur LasscheVolgt nog
26 mei ’23LichaamsbeeldFleur LasscheVolgt nog
23 juni ’23Stress en mindsetFleur LasscheVolgt nog

Kletspraat – Jaarafsluiting

Laten we terug te kijken op afgelopen jaar!

 • Waarin zijn we gegroeid?
 • Wat hebben we meegemaakt?
 • Waar staan we nu
 • En: hoe kijken we naar het komende jaar?

Tijdens de “Kletspraat Jaarafsluiting” gaan we het hebben over afgelopen jaar én komend jaar. Tijdens deze kletspraat ga je terug naar jezelf door middel van meditatie en een schrijfopdracht, maar gaan we dit ook delen in de groep. Door je wensen uit te spreken voor het komende jaar en dit op te schrijven, heb je een mooie focus om naartoe te werken.

Extra: Vorig jaar hebben we deze kletspraat ook georganiseerd, het leuk als je je aantekeningen, wensen en inzichten van vorig jaar ook meeneemt!

Datum: 13-12-2022

Tijd: 19.15u inloop, 19.30u starten, 21.30 uur afsluiting

Locatie: Museumboerderij West-Frisia (Koningspade 31, Hoogwoud)

Prijs: 15 euro

Door: Fleur Lassche

Tijdens de avond zitten we in een cirkel op een matje en meditatiekussen (verschillend per activiteit/onderdeel). Thee en iets lekkers wordt geregeld door Fleur.

Annuleringsvoorwaarden: Kan je er toch niet bij zijn? Tot 1 week van te voren kan je je gratis afmelden. Daarna is er geen teruggave meer mogelijk.

Wil je hier graag bij zijn? Meld je dan aan via onderstaande knop.


Kletspraat – LHBTIQ+

Wil je graag het open gesprek aangaan rondom LHBTIQ+? Wil je graag je verhaal kwijt en/of verhalen van andere jongeren horen?

Op 10 januari organiseert Fleur Lassche de gratis Kletspraat LHBTIQ+ in de bibliotheek in Wognum! Tijdens deze avond gaan we het hebben over verschillende onderwerpen, zoals relaties, LHBTIQ+ en seksualiteit. Hoe gaan we om met onze gevoelens en reacties vanuit onze omgeving?

In een respectvolle omgeving gaan we met elkaar in gesprek, door middel van stellingen en vragen. Dit doen we in kleine groepjes en 1-op-1 gesprekken, zodat de veiligheid bewaakt wordt en de onderwerpen uitgediept kunnen worden. 

Dit is de vierde keer dat Fleur dit organiseert voor jongeren in West-Friesland. Net als de andere kletspraten, zal ook deze editie net weer even anders zijn!

Datum: 10-01-2022

Tijd: 19.15u inloop, 19.30u starten, 21.30 uur afsluiting

Locatie: Bibliotheek Wognum (Kerkstraat 10, Wognum)

Prijs: gratis

Door: Fleur Lassche 

Leeftijd: 16 t/m 39 jaar

Deze avond is in samenwerking met het jongerenwerk Gemeente Medemblik en Westfriese Bibliotheken.

Wil je hier graag bij zijn? Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Je krijgt een bevestigingse-mail met alle informatie. 

Heb je vragen? Stel ze gerust! We zien je de 10e! Meld je hieronder aan.

Liefs Fleur

Aanmeldformulier Kletspraat – LHBTIQ+


  Ervaringen

  ‘Ik vond het een hele mooie avond, ik voelde veel verbinding waarbij ik het gevoel kreeg gehoord en gezien te worden. Het besef tijdens de meditatie dat ik meer zelfliefde, zelfvertrouwen en minder onzeker hoef zijn vond ik iets moois. Ik werd mij er meer bewust van dat ik meer in mijzelf mag geloven, dat ik goed ben zoals ik ben. Verder gaf Johan de tip meditaties uit te voeren met als thema compassie. Gelijk savonds gedaan en ervaarde meteen liefde richting mijzelf. Ook jou tip neem ik mee, in gesprek gaan met de gene waar je weerstand mee voelt. Een behoorlijke opdracht voor mij maar zeker waard om het gesprek aan te gaan wanneer ik weerstand voel. Bedankt daarvoor 🙏🏼

  ‘Ik vond het een hele mooie waardevolle avond met een mooie groep mensen. Mooi dat jullie dit soort avonden organiseren. 💕


  ‘Wilde jullie nog even bedanken voor de fijne avond! Het was heel bijzonder en fijn om zo open met elkaar te kunnen praten. Ik ben er de volgende keer weer bij!’

  ‘Ik ben echt onder de indruk van de avond! Het was een hoop, maar precies wat ik nodig had. Echt heel erg bedankt dat jullie dit doen.’

  ‘Ik vind het hartstikke mooi wat jullie samen organiseren. Het was voor mij de 1e x zon avond en vond het best even spannend, maar vond het ook leerzaam. Ik vind het mooi hoe jullie mensen willen laten verbinden met elkaar.’

  ‘Ik ging voor het eerst zonder hartkloppingen ergens naartoe. Normaal vind ik nieuwe mensen leren kennen heel spannend, maar nu voelde het heel fijn.’

  ‘Bedankt voor een mooie en dierbare avond. Jullie hadden een mooi programma.’


  Wil je meer lezen over Fleur? Lees haar blog!