Hoi, mijn naam is Anoek en ik ben 25 jaar. Geboren en getogen in Andijk. Tussendoor heb ik met huisgenoten in Enkhuizen, en samengewoond in Anna Paulowna. In 2018 raakte ik overspannen tijdens mijn baan in het onderwijs. Ik nam ontslag en ging op reis, naar een yogatempel in Cambodja. Ik heb 2 katten Mickey en Pluto, vind menselijk gedrag fascinerend en je kan mij wakker maken voor chocola.


Weetjes over mij

– ik ben bang voor kwallen en krabben
– heb mijn zeildiploma, ben bezig voor mijn motorrijbewijs en ben dol op zwemmen
– mijn sterrenbeeld is vissen
– ik hou van dansen (deed laatst een cursus salsadansen) en creatief bezig zijn
– ik laad op door alleen te zijn
– ben gek op spiritualiteit
– en ik wandel graag in de natuur.


Overspannen

Eind 2018 raakte ik overspannen tijdens mijn baan in het onderwijs. Ik had last van perfectionisme, prestatiedruk, pleasegedrag en controledwang. Mijn emoties van mij niet goed genoeg en eenzaam voelen, onderdrukte ik met o.a. alcohol en oppervlakkig sociaal contact.

Ik nam ontslag en ging alleen backpacken in Cambodja en Vietnam voor twee maanden. Ik startte daar bij een yogatempel, waar ik een nieuwe, holistische levensttijl leerde kennen. Met veganistisch eten, veel yoga, natuur, rust, creativiteit, vrij dansen en meditatie.


Ondernemen

In november 2019 schreef ik mijn eigen onderneming in bij de Kamer van Koophandel. Genaamd Pandapauwer, wat staat voor mijn krachtdieren de panda (kwetsbaarheid) en de pauw (kracht). Ik liep vast in allerlei hokjes en wilde mijn eigen weg gaan. Mijn onderneming is gericht op ondersteuning bij emotionele processen en de algehele zoektocht. Middels coaching, reading en healing. Ik combineer mentale en emotionele gezondheid met spiritualiteit. Hierbij kijk ik naar zelfliefde, relaties, voeding, slaapritme, beschermingmechanismes, hoe ga je om met je emoties, hoe ontspan je, waar ligt je passie enz.

Jongeren van West-Friesland

Daarnaast richtte ik de Facebookgroep Jongeren van West-Friesland op. In de periode dat ik overspannen was, miste ik contact met gelijkgestemden. Activiteiten die niet perse om alcohol draaien, maar juist om verbinding en open het gesprek aangaan met elkaar. Juist in die kwetsbaarheid je kracht vinden. En dit wil ik combineren met leuke gezonde activiteiten, zoals verkleedfeestjes, winterdippen, muziek maken, wandelingen en meer. Ondertussen heb ik mijn beste vrienden via deze groep leren kennen en blijft het groeien. Mijn droom voor in de toekomst is een camping/community, waar mensen kunnen verblijven voor even of langere tijd. En waar we samen een rustplek kunnen creëren in de natuur, waar je tot jezelf kan komen.

Liefs, Anoek

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.