Hoi, mijn naam is Anoek en ik ben op 11 maart 1996 geboren in Andijk, waar ik 20 jaar gewoond heb. Daarna heb ik met huisgenoten in Enkhuizen gewoond, en samengewoond in Anna Paulowna. In 2018 raakte ik overspannen tijdens mijn baan in het onderwijs. Ik nam ontslag en ging op reis, naar een yogatempel in Cambodja. Ik heb 2 katten Mickey en Pluto, vind menselijk gedrag fascinerend en je kan mij wakker maken voor chocola.


Weetjes over mij

– ik heb mijn zeildiploma en motorrijbewijs en ben dol op zwemmen
– mijn sterrenbeeld is vissen, maar ik ben bang voor kwallen en krabben
– ik hou van dansen (volgde een cursus salsadansen) en creatief bezig zijn
– ik laad (ook) op door alleen te zijn
– ben gek op spiritualiteit
– en ik wandel graag in de natuur.


Overspannen

Eind 2018 raakte ik overspannen tijdens mijn baan in het onderwijs. Ik had last van perfectionisme, prestatiedruk, pleasegedrag en controledwang. Mijn emoties van mij niet goed genoeg, eenzaam en onveilig voelen, onderdrukte ik met dingen als alcohol, wiet, chocola en oppervlakkig sociaal contact. Ik had last van depressiviteit en wist dat ik het leven anders wilde, maar hoe…?

Ik nam ontslag en ging alleen backpacken in Cambodja en Vietnam voor twee maanden. Ik startte daar bij een yogatempel, waar ik een nieuwe, holistische levensttijl leerde kennen. Met veganistisch eten, veel yoga, natuur, rust, creativiteit, vrij dansen en meditatie. Daar genoot ik van de rust, de natuur, de vrijheid en de verbinding die ik voelde met mijzelf en anderen. Ik ging stap voor stap weer ontdekken wie ik ben en wat mijn passie is. Dat ik voel dat ik leef!


Ondernemen

In november 2019 schreef ik mijn eigen onderneming in bij de Kamer van Koophandel. Genaamd Pandapauwer, wat staat voor mijn krachtdieren de panda (kwetsbaarheid) en de pauw (kracht). Ik liep vast in allerlei hokjes en wilde mijn eigen weg gaan. Mijn onderneming is gericht op ondersteuning bij emotionele processen en de algehele zoektocht. Middels coaching en healing help ik mensen weer dichter bij zichzelf en hun gevoel te komen. Mijn doel is dat mensen weer vol zelfliefde, innerlijke rust, vertrouwen en kracht naar huis gaan. Ik combineer mentale en emotionele gezondheid met spiritualiteit. Hierbij werk ik holistisch en kijk ik naar een mens in z’n geheel, lichamelijk, emotioneel en spiritueel. Meer hierover kan je lezen op www.pandapauwer.nl.

Jongeren van West-Friesland

Daarnaast richtte ik de Facebookgroep Jongeren van West-Friesland op. In de periode dat ik overspannen was, miste ik contact met gelijkgestemden, waarbij ik mijzelf kon zijn. Activiteiten die niet perse om alcohol of oordelen draaien, maar juist om verbinding en open het gesprek aangaan met elkaar. Juist in die kwetsbaarheid je kracht vinden. Al snel kwamen er meer jongeren met een soortgelijk verhaal en behoefte. We gingen activiteiten organiseren en sinds 2021 is het echt een community geworden, met meerdere ondernemers die meehelpen, steeds meer jongeren die aansluiten en dat er ook frequent activiteiten worden georganiseerd.

Toekomstwens

Samen blijven we groeien! Mijn droom voor in de toekomst is een camping/community, waar (jonge) mensen kunnen verblijven voor even of langere tijd. Een plek in de natuur, waar we samen een happy place creëren en waar iedereen zichzelf kan zijn. Vrijheid is blijheid! Ik wil (jonge) mensen de mogelijkheid bieden om te ontdekken wie ze zijn en wat hun passie is. Middels het volgen (en misschien wel geven) van workshops, maar ook a.d.h.v. dagbesteding, stage en vrijwilligerswerk.

Ik kan hier nog boeken over volschrijven, maar voor nu was dit mijn verhaal in het kort. Vind je het leuk om meer te lezen, kan je mij volgen op Instagram en Facebook @anoekharder. Liefs, Anoek

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *